Alt du må vite om paintball!

 

 

Paintball er en sport og aktivitet, som for mange er veldig morsomt og spennende. I hovedsak går det ut på at man blir Delt inn i lag, som konkurrerer med hverandre ved å skyte plastballer fylt med maling. Det er om å gjøre å skyte hverandre med disse kulene, og dersom man blir truffet vil ballene sprekke og draktene man bruker vil bli fylt med fargeklatter. Det finnes mange ulike baner man kan spille på, og reglene for hvordan man fører spillet vil variere noe fra bane til bane. De fleste baner er utendørs, og ved alle baner finner man ulike kulisser, slik at man har steder å gjemme seg.

Den vanligste måten å spille på er at man har en pris eller et mål man skal prøve å nå før det andre laget, og altså da uten å bli truffet. Dette kan for eksempel være et flagg man skal komme frem til og kapre før motstanderne. Når man blir truffet av en kule fra motstanderne kan det i noen tilfeller føre til at man er ute av spillet, mens det i andre tilfeller må mer til, for eksempel at man må bli truffet to eller tre ganger. Antall spillere på laget kan variere, alt ettersom hvor stor banen er og hvor mange deltakere man ønsker skal være med.

Man kan være mange når man spiller paintball, for det fine er at man da kan dele inn i flere lag, slik at man spiller flere kamper. Det er viktig at alle deltakere bruker riktig utstyr, da dette kan regnes som en risikosport til en viss grad. Det kan gjør ganske vondt å bli truffet av malingskulene, derfor er det viktig at man bruker ordentlig og sikkert utstyr. Når man spiller paintball må man bruke hjelm, hansker og spesielle drakter. Draktene bør man bruke slik at man ikke ødelegger sine vanlige klær. Geværene man bruker til å skyte malingkulene med, er også spesiallagde til spill av paintball.

Alt du trenger av utstyr vil du finne ved de ulike stedene du kan spille paintball. Man får utdelt alt man trenger til alle deltakerne ved skranken man betaler. Her vil man også bli forklart regler og alt av informasjon man må vite for å kunne spille. De ansatte vil som regel gi en innføring i banen, og forberede seg på hva du har i vente. Dette er en aktivitet som er nokså krevende fysisk sett, så det kan være en fordel å være godt trent. Det kan samtidig være lurt å forberede seg litt mentalt, fordi det er ganske krevende og uvant. Man bør være skjerpet og på alerten, slik at man hele tiden ser opp for motstandere og mulige farer.