Har du lyst til å spille Paintball?

Paintball er et real life skytespill som du kan utøve sammen med dine venner, så hvis du tåler å få noen blåmerker og et realt adrenalinkick er dette noe for deg. Det finnes mange baner rundt omkring i Norge hvor du kan spille og hvis du sjekker på internett finnes det garantert en klubb ikke så langt fra hvor du bor. Det finnes flere måter å spille på, så les videre hvis du vil vite mer.

Ved bruk av skogsspill kan du kamuflere deg i skogens grønne natur. Det finnes også diverse objekter som arrangøren eventuelt har satt opp. Blant annet strukturer som du kan gjemme deg bak eller gamle forlatte låver og hytter.

Banespill er også ett alternativ for deg som liker det. Denne måten blir som oftest kalt for Speedball siden banen er helt åpen, men det er satt opp oppblåsbare objekter som du kan gjemme deg bak. Det er et sikkerhetsnett som går rundt hele banen som tilskuerne kan stå bak og se på.

Under scenariospill kan du rekonstruere for eksempel en gisselsituasjon, en krig eller situasjoner fra en ekte hendelse som har skjedd. Utøverne har da klær og markører som ligner fra den aktuelle hendelsen.

Paintball ble for første gang spilt av tre amerikanere med navn Charles Gaines, Bob Gurnsey og Hayes Noel fra New Hampshire i 1981. De brukte da markører som var laget for å merke dyr og tømmer. Paintball blir spilt i mer enn 100 land og er veldig populært. En kule kan fly av gårde i over 300km/t, så å bli truffet merker man ganske greit og man får som regel godt synlige blåmerker i etterkant. Når du løper rundt og adrenalinet pumper, merker du nok ikke så mye smerte der og da, men står du stille og skyter deg selv i foten gjør det veldig vondt.

Det er veldig greit å beskytte seg selv før du begynner å spille paintball. Det finnes mange varianter av sikkerhetsutstyr du kan bruke, men det mest nødvendige er briller eller maske. Det finnes både elektriske og mekaniske markører du kan anskaffe. Det inneholder rundt 200 baller i ett magasin, men du kan også få tak i miner og granater som er drevet av Co2. Røykgranater er det også mulig å ta i bruk, men benyttes som regel i skogen og ikke på baner siden banene ikke er så store. Løpskondom eller løpsplugg er en obligatorisk mekanisme som forhindrer baller å komme utilsiktet ut av løpet på markører og skal alltid bæres utenfor banen. Så hvis du er truffet eller er ute av spillet, viser den at du ikke har maske på og forsikrer deg mot å bli truffet av andre.

Hvis dette høres ut som noe for deg, prøv da vel! Det har jeg, og det var kjempegøy! Men skulle økonomien komme i veien, så kan du alltids ta deg ett forbrukslån for å sørge for at du

har alt du trenger. For å finne ut alt du trenger å vite om forbrukslån, kan du besøke denne lenken og alt er klart.