Hvilke klær trenger man for å spille paintball?

 

Mange nybegynnere lurer på hva de skal ha på seg når de skal drive med paintball. Som regel leier man en egen dress, og kan bruke sine egne klær under. I utgangspunktet kan man bruke hva som helst under utleiedressen, men ettersom det kan bli mye løping, er det greit å bruke løstsittende klær. Man kan også bli svett, så joggeklær passer fint.

Forskjeller på ute og inne

Paintball arrangeres både inne og ute. Hvis man spiller inne, benyttes som regel gummiballer uten maling. Da blir det mindre søl, også på klærne. Men selv om man skulle få maling på klærne, går malingen av i vask. Derfor skal man ikke bekymre seg for søl. Mange er også redd for at det gjør vondt å bli truffet. Det spørs litt på hvor man blir truffet, og hva man har på seg. Jo mer klær man har på seg, desto mindre vondt gjør det å bli truffet.
Utendørs kler man seg etter været. Bruk gjerne gamle klær som tåler å bli skitne eller opprevet. Det kan også være lurt å bruke mørke klær, slik at man lettere kan gjemme seg for det andre laget. Ikke bruk knallgult. Da blir du et lett mål. Luftige klær gjør det mindre vondt å bli truffet, så velg gjerne klær som er en litt for store.


Sko og hansker
Hvis man spiller paintball ute, trenger man sko som tåler en trøkk. Er det vått, er gamle joggesko et godt valg. Sko med godt grep og god såle er lurt, for eksempel reebok sko. Innendørs kreves det kanskje at man bruker joggesko med lyse såler, og sko som er rene, slik at man ikke skitner til gulvet. Maske er vanlig for å beskytte ansiktet. Hansker er ikke påkrevd, men det kan være lurt. Tenk også på å beskytte halsen, for det gjør vondt å bli truffet der.
Sjekk regler for turneringer
Når man deltar i paintball-turneringer, er det ofte regler for hva og hvor mye man skal ha på seg. Disse reglene kan variere litt, men det er raskt å sjekke før turneringen.