Ideer til barnebursdag

Det finnes nesten like mange måter å ferie en barnebursdag på som det finnes barn. Det betyr dermed ikke at det er enkelt å finne den beste ideen til akkurat ditt barn og ditt barns venner. Derfor kan det være lurt å utveksle ideer med andre foreldre. Bor du på østlandet kan du snakke med OP. Her kan du dele dine ideer anonymt, og når avisen har prosjektet klart kan du se hvordan alle de andre gjør det også. Du trenger selvfølgelig ikke å vente så lenge. Hvorfor ikke ta en telefon til en venn eller bekjent med barn på samme alder? Eller kanskje bare lese videre i denne artikkelen?

Mat og gaver

Gaven er selvfølgelig en av de aller viktigste delene av bursdagen for barna. Det kan være vanskelig å finne noe morsomt å gi som barnet også trenger. Kanskje du tenker at klær er en kjedelig gave, men det trenger det absolutt ikke være. En fin gave kan være bjørn borg for barn, dette er undertøy i god kvalitet som varer lenge. Det som antageligvis kommer på andre plass hos de fleste barn når det gjelder bursdager er mat og godteri. Klassikerne er pølse i brød, hamburger eller spagetti til middag og gele, sjokoladekake eller seigmenn til dessert. Husk at det skader ikke å se etter ny inspirasjon. Det finnes sunnere mat og snacks som er like godt, og pass på at du server noe alle barna kan spise.

Leker og aktiviteter

Så lenge du har gaven, maten og godteriene bestemt er du langt på vei. Om alle barna koser seg sammen, er det tross alt det viktigste, men noen planlagte aktiviteter kan komme godt med. De klassiske lekene som gjemsel, sisten og boksen går vet de fleste barna reglene til fra før av. Men de fleste av ungene kan syntes det er kult å lære noe nytt også. Hva med Kims lek hvor barna får testet hukommelsen sin? Eller hva med en adjektivlek hvor alle barna kan bidra med hver sin del av en historie? Du bør heller ikke undervurdere barnas fantasi, spør gjerne noen av dem på forhånd om de har noen leker å lære bort til de andre.

Posted in Ymse